Kanal5 (som er ejet af SBS TV) har op til dagens sæssonstart på DTC aggresivt markedsført deres transmission forholdsvist kraftigt, blandt andet ved at bruge Casper Elgaard som ekspertkommentator (fra Kanal5.dk):

Kanal 5 sender direkte fra løbene og har allieret sig med et nyt og yderst kompetent kommentatorteam bestående af racerkører Thomas Wulff, der i dag arbejder som biljournalist samt den tredobbelte DTC-mester Casper Elgaard fra Team Essex I realiteten har Kanal5 valgt at sende to timer søndag eftermiddag – i modsætning til tidligere hvor man sendte fra det meste af løbsdagen. Forklaringen er, i følge Kanal5 (fra reklame hos www.dtc-net.dk):

Kanal 5 sætter naturligvis speciel fokus på Danish Touringcar Championship, men herudover bliver der også en række redigerede og velsammenklippede highlights fra de supportklasser, der også køres på løbsdagen. Det bliver altså en udsendelse, hvor antallet af overhalinger og dramatiske overhalinger målt pr. minut går i vejret.

Jeg har ikke selv haft mulighed for se den direkte transmission i dag på Kanal5, men det virker umiddelbart som et stort skridt tilbage for DTC og dansk motorsport.

Det at jeg ikke har haft mulighed for at se eller optage den direkte transmission bringer mig til det andet bevis på at Kanal5 og SBS ikke vil DTC det bedste. Jeg sad inden dagens løb og læste
følgende reklame for Kanal5s transmission:

Vil man derimod have det hele med og har man ikke noget imod at sidde klistret til skærmen i hele fem timer, så er det nutv.dk man skal klikke ind på. Her har man mulighed for at følge alle begivenhederne på banen fra klokken 12.00 til klokken 17.00 … og på nutv.dk er der den fordel, at man kan gå tilbage og se – eller gense – tidligere udsendelser.

Jeg kan ikke tolke det på anden måde end at man kan se løbene på nutv.dk, hvis man nu ikke skulle have haft mulighed for at se det direkte. Desværre er det ikke tilfældet, man kan på nutv.dk kun vælge i mellem SBS’ forskellige egenproduktioner.

Kvaliteten af DTC-transmissionerne er blevet konstant dårligere siden TV2 Zulu måtte opgive rettighederne (optagelserne har været langt dårligere koordineret, kommentatorene har været middelmådelige og løbene er blevet ødelagt af alt for mange reklamer – også midt i løbene).. Det hidtidige lavpunkt er nået med Kanal5s nuværende ligegyldighed med DTC, DTCs støtteklasser og DTCs fans.

Update 06-05-2008:

Jeg har netop set at der nu er noget DTC tilgængeligt på nutv.dk, desværre virker det kun med Windows.