Comon har her til formiddag publiceret en artikel om ORDB.org. Den handler kort fortalt om at folk mister mail fordi ORDB.org er begyndt at returnere falske positive svar på alle forespørgsler.

Der er et par, mener jeg, fejl i den artikel. Fejl som redaktionen ikke er enige i. I stedet for at diskutere med journalisten i deres forum har jeg valgt at offentliggøre mine synspunkter her.

Comon har tre (offentliggjorte) kilder til deres artikel.

  1. Tråden på Slashdot.org
  2. Tråden på ArsTechnica
  3. Min tidligere artikel

Ud over den generelle tone i artiklen, som jeg synes er drejet i en lettere negativ retning mod ORDB.org (blandt andet fordi Comon bruger meget lidt tid på at forklare ORDB.orgs bevægrunde), så er følgende tre ting faldet mig for brystet.

  1. Der linkes til tråden hos ArsTechnica med citatet “når de ikke ville høre, måtte de føle”. Denne kommentar er aldrig faldet offentligt, men Comon forsvarer sig med at man har det fra en af ORDB.orgs grundlæggere. Det er også fint nok, men det har intet med tråden hos ArsTechnica at gøre.
  2. Artiklen skriver at folk fra ORDB.org har svaret kritikken med at kalde mailadministratorer for “dumme” eller “inkompetente”. Jeg har læst de omtalte træde igennem og kan ikke finde nogen fra ORDB.org som har skrevet sådan, bortset fra et enkelt indlæg på ArsTechnica hvor scoof bliver meget træt af at diskutere teknik med én meget påståelig herre.
  3. Da jeg gjorde opmærksom på disse fejl skrev en person fra redaktionen som svar: > Vi har foretaget enkelte præciseringer, men fastholder budskabet, da citaterne stammer fra stiftere af ORDB. Dig selv inklusive… Det er korrekt at man har brugt min artikel som kilde, men jeg fastholder at jeg på intet tidspunkt har kaldt nogen for dum eller inkompetent. Artiklen blev med vilje holdt i en sober, omend bitter, tone.

Jeg regner ikke med at denne artikel ændrer noget, men jeg synes ikke Comon skal stå uimodsagt i denne sag.